Skip to content Skip to footer

Etika in zakonodaja v zdravstvu

16.20  z DDV

Učbenik za modul kakovost v zdravstveni negi v programu Zdravstvena nega

Andreja Prebil, Pjerina Mohar, Alojzija Fink

Dodatne informacije

Opis

Učbenik zajema kompetence in cilje iz Kataloga znanj za modul Kakovost v zdravstveni negi, kjer pokriva del vsebinskega sklopa Etika in komunikacija ter vsebinski sklop Zakonodaja v zdravstvu.

Za razumevanje in ponazoritev učne snovi je učbenik smiselno slikovno opremljen (ilustracije, fotografije), posebnost učbenika pa so učne situacije, ki se nanašajo na primere iz prakse za področje zdravstvene nege pacienta. Za utrjevanje in ponavljanje učne snovi so dodane naloge, ki zajemajo bistvena vprašanja iz učne snovi, dijaka usmerjajo k iskanju informacij, razmišljanju in oblikovanju lastnega mnenja.

Učbenik razloži osnovne pojme v etiki, pravno zakonodajo v R Sloveniji, ki se nanaša na področje zdravstva, listine združenih narodov, listine medicinske etike in deontologije, pomembne deklaracije, ki se nanašajo na področje zdravstva in zdravstvene nege, predstavljeni so začetki profesionalne etične drže v zdravstveni negi in etične listine za medicinske sestre, etična načela, teorije etičnega odločanja in moralno-etične dileme v zdravstvu.

To je prvi učbenik, ki sistematično zajema področje etike in zakonodaje v zdravstvu, zato je primeren tudi za študente zdravstvenih smeri in zdravstvene delavce v zdravstveni negi.

Avtor: Andreja Prebil, Pjerina Mohar, Alojzija Fink
Ilustracije: Marta Bartolj
Format: 216 x 280 mm
Število strani: 132 barvnih strani
Vezava: broširana
ISBN: 978-961-92855-4-1
Cena: 16,20 EUR

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Etika in zakonodaja v zdravstvu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Etika in zakonodaja v zdravstvu
16.20  z DDV