Skip to content Skip to footer

Val in Luna na morju

27.95  z DDV

Ljubka naravoslovno-leposlovna slikanica, ki bralcem predstavi živi svet obrežnega morja na Jadranski obali.

Dodatne informacije

Opis

Spoznajmo morske dogodivščine Vala in njegove sestrice Lune, ki z družino taborita ob morju. Odkrivata živi svet obrežnega morja: raziskujeta obalo, se potapljata, opazujeta morske vetrnice, poslušata škržate, pridobivata sol, gradita morski akvarij, plavata med morskimi iskrnicami, nabirata školjke, se izogibata morskemu zmaju … Zadnja zgodba se dotakne tudi problematike onesnaževanja in prekomernega izkoriščanja morja.
Igrive ilustracije, polne detajlov, nadgrajujejo vsebino. Nevsiljivo, a zelo učinkovito in povedno so zgodbi dodana stvarna dejstva in fotografije.

Dogajanje v knjigi je postavljeno na vsem dobro poznano obalo Jadranskega morja, kar daje knjigi posebno vrednost. Predstavljenih je več kot 40 vrst organizmov. Med morskimi živimi bitji bralci spoznajo različne vrste mehkužcev, rib, rakov, ožigalkarjev, iglokožcev … Poudarek je na najpogostejših vrstah, ki jih srečamo v priobalnem pasu morja. Med kopenskimi organizmi spoznajo škržate, kuščarice, morske ptice, pa tudi rastline, kot so pinije, lovor in smokvovec.

Trdno verjamemo, da bo marsikateri otrok v svojo potovalko za poletne počitnice potisnil tudi knjigo o Valu in Luni, se poistovetil z njima in od njiju črpal ideje za svoje obmorsko raziskovanje. Knjiga je zelo primerna tudi za vrtec ali šolo v naravi ter poletne tabore.

Knjiga mladim bralcem pomaga oblikovati naklonjen odnos do narave ter zavedanje, da je vsako živo bitje, vsaka vrsta in ekosistem na Zemlji vrednota, skrb za ohranjanje pestrosti živega pa naša skupna odgovornost.

Ob slikanici so na voljo tudi brezplačni delovni listi, ki jih lahko prenesete TUKAJ.

Napisala: Tinka Bačič
Ilustrirala: Polona Lovšin
Obseg: 40 barvnih strani
Format: 22 x 29 cm
ISBN: 978-961-6864-86-2
Cena: 27,95 Eur

Val in Luna na morju
27.95  z DDV