25.90  z DDV

Nagajivi dvovrstični verzi Nika Grafenauerja so se prikradli v ustvarjalno domišljijo ilustratorke Polone Lovšin, ki jih je s svojimi čudovitimi akrilnimi ilustracijami povezala v harmonično celoto. Čudovita slikanica dveh vrhunskih avtorjev, ki jo bodo otroci jemali s police nočne omarice znova in znova.

Niko Grafenauer, Polona Lovšin

Share This

Zvedava deklica in kuštravi fantič sledita rdečemu balonu na razburljivi poti od doma v živalski vrt, na travnik, v gozd na polje in na kmetijo k dedku in babici. Povsod opazujeta živali. Nanje kažejo preproste dvovrstične ritmične pesmice, ki nežno tlakujejo pot deklice in dečka. Na večerno ozarjeni kmetiji v topli postelji se zaključuje njun čaroben, živalsko obarvan dan, z lajajočim volkom, ki, kot kaže, ne domuje le v Rdeči kapici. Živali so prav zares povsod naokrog.

Avtor: Niko Grafenauer
Ilustracije: Polona Lovšin
Format:225 mm x 280 mm
Obseg:40 barvnih strani
vezava: trda
ISBN:978-961-6864-49-7
Cena: 25,90 EUR

Mnenja o knjigi:

Urška Bračko (Booknjiga, 29.11.2020)
Niko Grafenauer se v novi slikanici Živali, živali vsenaokrog z besedami sprehodi po mnogih živalih in zato je slikanica odlična za učenje. Polona Lovšin je mojstrsko upodobila vse naštete živali in jim nadela nek prijazen otroški čar, s katerim najmlajši gledajo na svet. Celotno objavo si oglejte tukaj.