Akcija!

22.90  18.00  z DDV

S terapevtsko slikanico se otresimo predsodkov.

Besedilo slikanice je napisano v pisavi Open Dyslexic, prilagojeni osebam z disleksijo, da jim olajša branje.

Prevod Tina Mahkota

Share This

Počutiti se drugačnega od drugih je težko. Še posebej, če si otrok. Izzivi, s katerimi se morajo zaradi svoje drugačnosti spopadati nekateri otroci, so lahko zelo naporni in neprijetni.
Glavni junaki te iskrene in navdihujoče slikanice so otroci, ki se na poti odraščanja srečujejo z različnimi boleznimi in drugimi motnjami (sladkorna bolezen, disleksija, Downov sindrom, hiperaktivnost, slepota, gluhota, jecljanje ….), nekaj pa jih druži: zvedavi so, radi sprašujejo in se drug od drugega učijo. Slikanica je tem otrokom v pomoč pri zavedanju, da jim njihova drugačnost daje notranjo moč in da so dragoceni prav takšni, kot so. Druge otroke pa spodbuja, da se takrat, ko naletijo na nekoga, ki je drugačen od njih, in ko ne vejo, zakaj je takšen, kot je, opogumijo in vprašajo. Namesto, da se bojijo medsebojnih razlik ali jih ignorirajo, je prav, da se o njih poučijo in jih razumejo.

Besedilo avtorice Sonie Sotomayor, vrhovne sodnice ZDA, navdahnjene z lastno izkušnjo sladkorne bolezni, in živahne ilustracije večkrat nagrajenega ilustratorja Rafaela Lópeza pokažejo, da je življenje zanimivejše in pestrejše ravno zato, ker smo si tako zelo različni.
Le eno je treba storiti, kadar česa ne razumemo: vprašati!

Avtorica: Sonia Sotomayor
Ilustracije: Rafael López
Prevod: Tina Mahkota
Format: 230 x 290 mm
Obseg: 36 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN: 978-961-6864-48-0
Cena: 22,90 EUR

Mnenja o knjigi: 

Ajda naklada o knjigah (blog, 30.10.2020)
Ne morem verjeti, da kot specialna pedagoginja prej še nisem slišala za knjigo Le vprašaj!. Knjiga je namreč odličen povzetek nekaterih posebnih potreb, še posebej pa je polna krasnih idej, kako se otrokom s posebnimi potrebami na prijazen način približati. Celotno objavo si oglejte tukaj.

Društvo bralna značka ZPMS (Priporočilnica, mag. Tilka Jamnik, 23.10.2020)
Že na prvi pogled lepa slikanica s poučnim besedilom in toplimi ilustracijami vabi, da bi spoznavali lepoto različnosti, spodbuja pogovor in nadaljnje raziskovanje drugačnosti, predvsem pa opogumlja k utrjevanju samopodobe in k temu, da bi se znali vsi otroci, ne le tisti s posebnimi potrebami, postaviti sami zase. Celotno objavo si oglejte tukaj.