Skip to content Skip to footer
AKCIJA!

24 ur v vesolju

20.18  z DDV

Strip, ki otrokom na zelo informativen in hudomušen način predstavi, kako svoje dneve preživljajo astronavti na Mednarodni vesoljski postaji.

Prevod: Boštjan Gorenc

Dodatne informacije

Opis

Strip 24 ur v vesolju je drugi iz zbirke stripov 24 ur, ki vedoželjne mlade bralce ne popelje v času nazaj, tako kot prejšnja knjiga iz zbirke, ampak jih izstreli v orbito, kjer se na vesoljski misiji pridružijo mladi astronavtki Becky, in spoznajo, kako poteka življenje v breztežnosti.  Becky mlade radovedneže popelje po Mednarodni vesoljski postaji in jim predstavi, kaj astronavti jejo, kako spijo, grejo na sprehod, se umivajo in opravljajo osnovne življenjske potrebe. Otroci izvejo,  kako poteka večletno urjenje na Zemlji, kako se astronavti vkrcajo in kako vesoljsko plovilo vzleti. Seznanijo se tudi z znanstvenimi poskusi, s katerimi  Mednarodna vesoljska postaja pripomore k razvoju znanosti na Zemlji, in izvejo marsikaj zanimivega o vsakdanu v vsemirju.

 24 ur v vesolju je pravšnje branje za vse, ki jih zanima astronomija in vesoljski poleti. Pri nastanku knjige je avtorju Lanu Cooku svetovala Libby Jackson, vodja znanstvenega raziskovalnega oddelka pri vesoljski agenciji, in Stuart Atkinson, promotor znanosti in avtor številnih knjig o vesoljskih poletih. V slovenščino je knjigo izvrstno prevedel Boštjan Gorenc, strokovni pregled prevoda pa je bil zaupan Andreju Guštinu, astronomu na zavodu za promocijo in popularizacijo astrofizike, Cosmolab.

Avtor: Rob Lloyd Jones
Ilustrator: Laurent Kling
Format: 255 x 190 mm
Obseg: 64 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN:978-961-6864-66-4
Cena: 26,90 EUR

24 ur v vesolju
20.18  z DDV