Skip to content Skip to footer
AKCIJA!

24 ur v kameni dobi

20.18  z DDV

Izjemno zanimiva in poučna knjiga, ki otrokom na zabaven način prikaže, kako so dneve preživljali njihovi vrstniki v kameni dobi.

Prevod Boštjan Gorenc

Dodatne informacije

Prevod

Boštjan Gorenc

Opis

Strip 24 ur v kameni dobi mladega bralca popelje skoraj 20.000 let v preteklost. Glavna junakinja knjige je deklica Auri, ki s svojo družino živi v jami na severu Evrope. Jama jim nudi zavetje pred slabim vremenom in divjimi živalmi. Mladi radovedneži bodo spoznali, kakšno je bilo življenje v kameni dobi ter se bodo skupaj z Auri med drugim naučili, kako izdelati pasti za ribe, katere rastline so užitne, kako brez sodobnih pripomočkov zakuriti ogenj, pa tudi kako izdelati orodje iz kamna in kako izslediti živali. Vse te veščine in še mnoge druge informacije o kamenodobnem življenju so predstavljene na zelo vabljiv in nevsiljiv način. Knjiga je še dodatno obogatena s hudomušnimi, a hkrati zelo informativnimi ilustracijami Laurenta Klinga.

Knjiga je nadvse primerna za učence, ki v šoli obravnavajo to tematiko, saj jim zaradi svojega dobro zastavljenega vsebinskega kazala in slovarja lahko služi kot motivacijsko gradivo pri učenju. Pri nastanku knjige je avtorju Lanu Cooku svetoval dr. James Dilley, izjemen eksperimentalni arheolog in izdelovalec replik, čigar dela so bila razstavljena v mnogih muzejih. V slovenščino je knjigo izvrstno prevedel Boštjan Gorenc, ki se je za pomoč pri prevodu poimenovanja kamenodobnega orodja posvetoval z dr. Petrom Turkom, slovenskim arheologom iz Narodnega muzeja Slovenije.

Knjiga 24 ur v kameni dobi je v ožjem izboru za nagrado Blue Peter Book Award 2022 v kategoriji Best Book With Facts. Blue Peter Book Awards je britanska literarna nagrada, s katero vsako leto nagradijo dve otroški knjigi, ki sta izšli v preteklem letu; eno v kategoriji Best Story, drugo pa v kategoriji Best Book With Facts.

Avtor: Lan Cook
Ilustrator: Laurent Kling
Format: 255 x 190 mm
Obseg: 64 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN: 978-961-6864-59-6
Cena: 26,90 EUR

24 ur v kameni dobi
20.18  z DDV