Skip to content Skip to footer

Žirafe ne znajo plesati

19.90  z DDV

Avtor te zabavne, ganljive in priljubljene zgodbice  v verzih je nagrajeni britanski pisatelj Giles Andreae, čudovite barvite ilustracije je prispeval Guy Parker-Rees, v slovenščino pa jo je mojstrsko prevedel Milan Dekleva

Slikanica je v tujini velika prodajna uspešnica in je že dolgo časa na lestvici najbolje prodajanih knjig. V svetu je prodanih že več kot 4 milijone izvodov.

Zaradi vseh čudovitih lastnosti in množice priložnosti, ki nam jo slikanica ponuja, smo pripravili tudi priročnik za vzgojitelje in učitelje z naslovom “Žirafe ne znajo plesati”.

 

Dodatne informacije

Ni na zalogi

Opis

Zgodbica v verzih govori o žirafi Živi, ki je zaradi svojih dolgih in majavih nog precej nerodna in ne more plesati tako lepo kot ostale živali.  Vsako leto s strahom pričakuje Ples v džungli, ker se vse živali iz njene nerodnosti norčujejo in jo zasmehujejo. Zelo si želi, da bi plesala tako kot vsi ostali. Neke prelepe noči, polne mesečine, ko  žalostna in osramočena  s povešeno glavo zapušča plesišče in stopa proti domu, sreča posebnega prijatelja, ki ji pomaga. Ko Živa spozna, da morajo bitja, ki so drugačna, prisluhniti drugačni glasbi, da lahko zaplešejo, postane najboljša plesalka v džungli, ki jo občudujejo in ji ploskajo vsi, ki so jo prej zasmehovali.

Navdihujoča zgodbica otroke nauči, da, včasih ne zmorejo opraviti stvari, na enak način kot njihovi vrstniki, a to še ne pomeni, da so nesposobni.  Pomembno je, da se potrudijo po svojih najboljših močeh ter da vidijo cilj in najdejo svojo pot do njega. Včasih se je treba pri tem  tudi za hip ustaviti in vprašati koga za nasvet.  Le s samozavestjo lahko izzive na svoji poti skozi življenje uspešno premagujejo in uresničujejo svoje sanje.

Zgodba o žirafi Živi je lahko odlično izhodišče za pogovor o čustvih, občutjih ter osebnostnih lastnostih in sposobnostih. Otroci skozi zgodbo lahko spoznavajo tudi različne afriške živali, zgodbica, napisana v verzih pa krepi tudi spretnost poslušanja in prepoznavanja rim.

 

Avtor: Giles Andreae
Ilustrator: Guy Parker-Rees
Format:240 x 295 mm
Obseg: 32 barvnih strani
vezava: trda
ISBN: 978-961-6864-30-5
Cena: 19,90 EUR

 

Žirafe ne znajo plesati
19.90  z DDV

Ni na zalogi