Skip to content Skip to footer

Vse o skrbeh in strahovih

25.90  z DDV

Pomirjujoča slikanica, ki bo otrokom pomagala prepoznati in razumeti svoje skrbi, strahove in občutke tesnobe ter jih opremila s tehnikami za lajšanje le-teh.

 

Prevod: Jelena Isak Kres

Dodatne informacije

Opis

Otroštvo pogosto dojemamo kot obdobje brezskrbnosti, a to ni povsem res. Del normalnega razvoja otroka je namreč tudi to, da se pri otroku pojavijo skrbi in strahovi. Tako je recimo pri predšolskih otrocih strah pred ločitvijo od staršev ali strah pred neznanci povsem pričakovan in normalen, prav tako je normalno, da je šolar zaskrbljen pred ocenjevanjem znanja. Toda včasih skrbi in strahovi postanejo preveliki in preveč obremenjujoči ter se razvijejo v tesnobo. Pri prepoznavanju teh čustev in soočanju z njimi bo otrokom in staršem v veliko pomoč slikanica Vse o skrbeh in strahovih.

Ta nežna in pomirjujoča slikanica bo otrokom na prijazen način predstavila, kaj so skrbi in strahovi, kako jih prepoznati in kako vplivajo na nas. Mladi bralci bodo spoznali tudi, kako si pomagati, ko jih tarejo skrbi in strahovi. Slikanica nudi tudi mnogo nasvetov za starše, kako lahko tudi sami pomagajo svojemu otroku, ko je ta pretirano zaskrbljen ali prestrašen.

Slikanica je primerna za vse otroke od tretjega dalje, saj jim bo pomagala razumeti, da so določene skrbi in strahovi povsem normalni, ter jih hkrati opremila z orodji za soočanje z njimi. Vse o skrbeh in strahovih bo v pomoč tudi staršem otrok, ki jih pestijo skrbi in strahovi, da jim bodo znali ne le pomagati ampak tudi prepoznati, kdaj otrok za premagovanje svoje tesnobe potrebuje dodatno strokovno pomoč.

 

Avtorica: Felicity Brooks
Ilustratorka: Mar Ferrero
Format: 250 x 300 mm
Obseg: 32 strani
Vezava: trda
ISBN: 978-961-6864-68-8
Cena: 25,90 EUR

Mnenja o knjigi:

Katja Plohl (IG profil @zvedavcek, 12. oktober 2022)
“Avtorica skozi knjigo otrokom pomaga razumeti zakaj imamo ljudje različne strahove in skrbi, kako le-ti izgledajo ter kako lahko vplivajo na naše duševno in fizično zdravje. Otrokom ponudi številne zabavne in uporabne strategije kako se spopasti s skrbmi in strahovi. Kot pri ostalih treh knjigah iz te zbirke, je tudi v tej, čisto na koncu, poglavje namenjeno staršem. V poglavju so med drugim opisani znaki po katerih lahko prepoznamo, da ima otrok težave in kdaj je smiselno poiskati strokovno pomoč. Zbirka VSE O… me je res navdušila. Prav vse knjige iz zbirke so res odlično zastavljene, poučne, polne koristnih informacij in nasvetov za otroke, ki jim bodo v življenju prišli še kako prav. Res celotno zbirko toplo priporočam.” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Vse o skrbeh in strahovih
25.90  z DDV