Skip to content Skip to footer

Vse o prijateljih

22.90  z DDV

Slikanica, ki pomaga otroku razmišljati in se pogovarjati o prijateljstvu ter spoznati, kdo je dober prijatelj ali kako to postati.

Prevod: Nina Jelen

Dodatne informacije

Opis

Pravo prijateljstvo je vrednota, ki osmišlja naša življenja. Očarljivo ilustrirana slikanica otroku pojasni, zakaj potrebujemo prijatelje, kdo so lahko prijatelji in zakaj jih je zabavno imeti. Ponuja napotke, kako spoznati novega prijatelja in kako reševati spore. Za veščine dobrega prijateljstva je potrebnih veliko vaj in izkušenj, zato slikanica vključuje tudi napotke za odrasle, kako lahko otroku pomagajo pri razvoju veščin pravega prijateljstva.

Avtorica: Felicity Brooks
Ilustratorka: Mar Ferrero
Format: 250 x 300 mm
Obseg: 32 strani
Vezava: trda
ISBN: 9789616864527
Cena: 22,90 EUR

 

Mnenja o knjigi:

Katja Plohl (IG profil @zvedavcek, 31. avgust 2022)
“Všeč mi je ker otroku na primerih in s pomočjo ilustracij predstavi prijateljstvo, mu ponudi namige in predloge kako navezati nova poznanstva in razvijati prijateljstva, kako ravnati v primeru sporov, hkrati pa tudi predstavi kakšno vedenje med prijatelji ni sprejemljivo (norčevanje, ukazovanje, ustrahovanje…). Dotakne se tudi dejstva, da se včasih tekom odraščanja nekatera prijateljstva končajo ter da za srečo ne potrebujemo veliko prijateljev. Prav tako pa ni treba, da smo vedno vsem všeč.” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Maja Črepinšek (posebna izdaja revije Moj malček, l. 2021)
“Slikanica govori odkrito in jasno, otrokom primerno. Nikogar ne obtožuje, hkrati pa postavlja trdne moralne okvirje ravnanjem, ki so primerna in so prijateljska. Otroku svetuje, kako ravnati, da se postavi zase, kadar ga »prijatelj« žali, ignorira…, pa tudi, kako rešiti spor s prijatelji. Slikanica s prijaznimi ilustracijami Mar Ferrero otroku pomaga pri pridobivanju socialnih veščin in osmišljanju tistega, kar doživlja. Toplo priporočam!” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Vse o prijateljih
22.90  z DDV