Skip to content Skip to footer

Vse o družinah

22.90  z DDV

Slikanica, ki navdušeno pozdravlja vso raznolikost družin

Prevod: Maja Ropret

Dodatne informacije

Opis

Družine so vseh oblik in velikosti in prav vsaka je drugačna. Slikanica otroku pojasni, kaj je družina, kaj nam nudi, zakaj jo potrebujemo in kako se lahko v družini tudi kaj spremeni. Ponuja veliko iztočnic za pogovor z otrokom o različnih oblikah družin, družinskih članih in njihovih sorodstvenih razmerjih. Otroke tudi spodbuja, da narišejo svoje družinsko drevo in se naučijo poimenovanja sorodnikov.

Avtorica: Felicity Brooks
Ilustratorka: Mar Ferrero
Format: 250 x 300 mm
Obseg: 32 strani
Vezava: trda
ISBN: 9789616864572
Cena: 22,90 EUR

 

Mnenja o knjigi:
Maja Črepinšek (posebna izdaja revije Moj malček, l. 2021)
“Velika slikanica z obiljem prikupnih ilustracij pripoveduje o tistem, kar je za otroke najpomembnejše na svetu – o družini. Slikanica širi otrokova obzorja, bogati besedni zaklad z besedami za družinska razmerja, krepi strpnost in odprtost duha. Hkrati otroka vabi, da pozorno opazuje okolico in zaznava razlike ter podobnosti med ljudmi. Slikanica nagovarja tudi odrasle, ko opominja, kako pomembno je preživljanje skupnega časa v družini. Toplo priporočam!” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Katja Plohl (IG profil @zvedavcek, 25. avgust 2022)
“Odlična knjiga, ki otrokom približa različne oblike družin in odpre veliko možnosti za pogovor in razbijanje tabujev. Spodbuja strpnost in sprejemanje “drugačnosti” oz. odstopanja od tega kaj bi naj bilo normalno/običajno (eno starševske družine, rejništvo, posvojitev, ločitev, istospolne družine).” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Vse o družinah
22.90  z DDV