Skip to content Skip to footer

Vse o čustvih

25.90  z DDV

Čudovita slikanica, ki bo otroke naučila prepoznati, poimenovati in obvladovati svoja čustva.

Prevod: Jelena Isak Kres

Dodatne informacije

Opis

Prav vsi imamo čustva in včasih jih je težko obvladovati. To povzroča veliko preglavic predvsem otrokom, ki svojih čustev pogosto še ne znajo niti prepoznati in jih poimenovati. Pri tem jim je lahko v pomoč ta barvita slikanica, ki na prijazen in razumljiv način predstavi čustva in občutke s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju ter otroke usmeri, da se jih naučijo prepoznati tako pri sebi kot tudi pri drugih ljudeh. Slikanica otrokom predstavi tudi kako predelati svoja čustva ter jih spodbuja, da o njih razmišljajo in govorijo. Poleg tega nudi še obilico nasvetov za odrasle, kako lahko tudi sami pripomorejo k otrokovemu čustvenem razvoju.

Vse o čustvih otrokom pomaga razvijati čustveno inteligenco in empatijo, pomaga jim graditi samozavest in jih seznanja z različnimi tehnikami za soočanje z lastnimi čustvi in za njihovo obvladovanje. Predstavi jim tudi načine za spopadanje z neprijetnimi situacijami, stresom in tesnobo. Zaradi vsega kar nudi, je slikanica nadvse primerna tako za vrtčevske otroke, katerim bo služila kot neke vrste uvod v svet čustev in jim pomagala osvojiti besedišče za pogovor o njih, kot tudi za učence prve triade, ki bodo ob prebiranju bolje spoznali svoja čustva in se naučili kako jih regulirati.

V letu 2020 je bila slikanica v ožjem izboru za nagrado SLA Information Book Award. SLA (School Library Association) je društvo šolskih knjižnic Združenega kraljestva, ki, med drugim, vsako leto podeli nekaj knjižnih nagrad. Ena izmed teh je tudi The Information Book Award, ki jo vsako leto podelijo najboljši neleposlovni knjigi.

 

Avtorica: Felicity Brooks
Ilustratorka: Mar Ferrero
Format: 250 x 300 mm
Obseg: 32 strani
Vezava: trda
ISBN:978-961-6864-69-5
Cena: 25,90 EUR

Mnenja o knjigi:

Katja Plohl (IG profil @zvedavcek, 10. oktober 2022)
“Všeč mi je ker je polna življenjskih primerov, podprtih z zgovornimi ilustracijami, ki so odlične iztočnice za pogovor. Avtorici na otroka naslovita številna vprašanja ter ga s tem spodbudita k razmišljanju o tem kako bi se on počutil in ravnal v določenih situacijah. Poleg strategij za spopadanje s čustvi, ki jih avtorica nameni otroku, je na koncu knjige tudi poglavje namenjeno staršem. To poglavje vsebuje napotke kako lahko kot starši otrokom pomagamo in jih podpremo pri njihovem čustvenem razvoju. Celotno objavo si oglejte tukaj.

Vse o čustvih
25.90  z DDV