Skip to content Skip to footer

Prav posebna želja

26.95  z DDV

Kaj si zaželeti, če najdeš sila neobičajno stvar, ki ti izpolni natanko eno željo? Toliko želja … kako izbrati tisto, prav posebno?

Prevedla: Julija Potrč Šavli

Dodatne informacije

Opis

Deklica Liza med čakanjem na šolski avtobus v travi najde neobičajno stvar, na kateri piše, da ima lahko natanko eno samo željo, zato mora biti ta res nekaj posebnega. Medtem, ko razmišlja o svojih željah, sprašuje ljudi okoli sebe, kaj bi si zaželeli oni. Ob poslušanju tujih želja ugotovi, da so vse njene želje v primerjavi z njihovimi pravzaprav nepomembne. Končno se velikodušno domisli, da bi si bilo najbolje zaželeti, da se vsem okoli nje uresničijo njihove želje.

Slikanica želi pri otrocih spodbuditi nesebičnost, sočutje in empatijo. Zgodba je odlična iztočnica za razmislek in pogovor z otroki o tem, kaj je tisto, kar je v življenju resnično pomembno. Otrokom slikanica na zelo preprost način razloži, da ni enako, če si nekaj zaželimo in to takoj dobimo, ali pa si to, kar si želimo, zaslužimo s trudom. Zgodbo podkrepijo sijajne ilustracije, ki življenje deklice Lize prikazujejo v nežni sivini, njena dragocena najdba, ki zlato zažari, pa daje upanje v uresničitev želja, upodobljenih v barvah.

Avtorica: Lisa Mantchev
Ilustratorka: Jessica Courtney- Tickle
Format: 24,5 x 28,5 cm
Vezava: trda
Obseg: 40 strani
ISBN:978-961-6864-91-6
Cena: 26,95 €


Prav posebna želja
26.95  z DDV