Skip to content Skip to footer

Pomagajmo severnim medvedom

24.90  z DDV

Arktični led se tali in severni medvedi se trudijo preživeti. Ali jim lahko pomagamo? Seveda, mi to zmoremo! Ljubka slikanica, v kateri skupina otrok pomaga severnim medvedom skovati načrt, kako se spopasti z globalnim segrevanjem.

Prevedla: Tinka Bačič

Dodatne informacije

Opis

Zaradi naših izpustov toplogrednih plinov se temperatura Zemlje vztrajno viša. Čeprav to predstavlja velik problem za cel svet, je stanje najhujše na Arktiki, ki se segreva z rekordno hitrostjo. Posledice taljenja ledu in segrevanja Severnega ledenega morja najbolj občutijo živali, ki tam živijo. Med njimi so tudi severni medvedi, ki so se v tej prikupni slikanici za pomoč obrnili na skupino iznajdljivih otrok. Skupaj z njimi bodo skovali načrt, kako omiliti posledice globalnega segrevanja, pomagati živalim v stiski ter izboljšati svet. Navdihujočo zgodbo spremljajo razgibane barvite ilustracije, knjigo pa še dodatno popestrijo različno izrezljane strani.

Slikanica Pomagajmo severnim medvedom mladim bralcem na prijazen način predstavi problematiko globalnega segrevanja, poda pa tudi obilico predlogov, kako lahko prav vsak od nas pomaga. Primerna je tako za otroke od petega leta dalje, kot tudi za tiste nekoliko starejše, ki se o globalnem segrevanju že učijo v šoli.

 

Avtorica: Katie Daynes
Ilustrirala: Róisín Hahessy

Format: 252 x 221.8 mm
Obseg: 52 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN:978-961-6864-67-1
Cena: 24,90 EUR

Pomagajmo severnim medvedom
24.90  z DDV