Skip to content Skip to footer

Pokloni prijaznost in žarek luči

22.90  z DDV

Medotova dobrota prižge luč prijateljstva in spoznanje, da je prijaznost najlepše darilo.

Prevod: Jelena Isak Kres

Dodatne informacije

Opis

Zgodba govori o deklici Koko in njenem prijatelju Medotu, ki je zelo plah in zaradi svoje ogromne pojave nima prijateljev v živalskem svetu. Koko si nadvse želi, da bi živali spoznale, da je Medo dober in prijazen, zato se odloči, da mu bo pri iskanju prijateljev pomagala.

Slikanica z ljubkimi celostranskimi ilustracijami, ki jo odlikuje bogato in skrbno izbrano besedišče, je čudovito darilo v božično-novoletnem času, saj  izpostavlja v današnjem svetu, polnem vedno večjega hrepenenja po materialnih dobrinah, pozabljene vrednote, kot so sočutje, dobrohotnost in prijaznost. Želimo si, da bi te vrednote našle mesto v zavesti in vsakdanu naših otrok, in da bi se otroci naučili dati prednost pozornosti in prijaznosti do sočloveka pred materialnimi dobrinami, obenem pa ne bi ničesar pričakovali v zameno. Pomembno spoznanje ob prebiranju zgodbe je, da nas materialne dobrine ne osrečujejo in si z njimi ne moremo kupiti prijateljstva, le osrečevanje drugih s srčnimi in nesebičnimi nematerialnimi pozornostmi in pomoč pomoči potrebnim nas delajo srečne.

Vodilo slikanice »Ko svet se stemni kakor zimske noči, pokloni prijaznost in žarek luči.«  bo v pomoč in uteho otrokom tudi v njihovem nadaljnjem življenju, zato je to spoznanje v rosni mladosti še toliko bolj pomembno.

Avtorica: Apryl Stott
Format: 230 x 260 mm
Obseg: 40 barvnih strani
vezava: trda
ISBN: 78-961-6864-58-9
Cena: 22,90 EUR

 

Mnenja o knjigi
Maja Črepinšek (revija Moj malček)
“Prelepa slikanica Apryl Stott pripoveduje o tistem, kar je najpomembnejše v odnosih: o širjenju resnične dobrote, prijateljstva in medsebojne pomoči, ki ogreje srca in osvetli življenje vsakogar, ki se ga dotakne. Spotoma nazorno pokaže, kako škodljivi so predsodki in vnaprejšnje sodbe, saj prav zaradi njih izgubljamo priložnosti za nova prijateljstva. Knjigo odlikujejo nežne ilustracije z močnim čustvenim nabojem. Slikanica ostri empatijo, spodbuja prijazno in prijateljsko vedenje in zanimanje drug za drugega. Širi duha in otroke spodbuja, da pogledajo onkraj predsodkov. Toplo priporočam!” Celotno objavo si oglejte tukaj!

Pokloni prijaznost in žarek luči
22.90  z DDV