Skip to content Skip to footer

Pedenjped ima spet rep

18.95  z DDV

Zbirka pesmi o navihanem junaku Pedenjpedu

Niko Grafenauer, Marjan Manček

Dodatne informacije

Ni na zalogi

Opis

Izvrstne nove ilustracije Marjana Mančka, ki je dal Pedenjpedu prepoznavno podobo že pred tremi desetletji, tudi v tej slikanici Pedenjpeda ohranjajo v podobi majhnega fantička z ogromnimi ušesi na veliki, skuštrani glavi. Tudi značilen otroški pogled na dogodke se v pesmih odličnega pesnika Nika Grafenauerja v slikanici ohranja.

Pedenjped je nagajiv (Šlik šlak), razposajen (Čarovnija) in sladkosned (Vitez, Biba leze, biba gre), uganja vragolije (Razstava), rad nastopa (Pedenjkino) in kaže svoj pogum (Junak, Bitka), obenem pa ga že drža žlice pri mizi spravi v zadrego (Zadrega). Prav rad pomaga mamici, a je pri tem bolj v nadlogo, kot v pomoč (Pedenjpomoč). V pesmih je spet pogost lik Pedenjpedov oče kot vzor strogega in zglednega očeta (Čarovnija, Šlik šlak, Junak). V pesmi Šlik šlak v sliki in besedi spoznamo tudi pedenjbratca.

Knjigi je priložena zgoščenka s 14-imi pesmimi o Pedenjpedu. Uglasbili so jih naši priznani skladatelji, odpel pa jih je otroški pevski zborček Glasbene matice Ljubljana.

Avtor: Niko Grafenauer
Ilustracije: Marjan Manček
Obseg: 24 barvnih strani
Format: 210 x 265 mm
Vezava: trda izdaja
ISBN: 978-961-92855-1-0
Cena: 18,95 EUR

 

Pedenjped ima spet rep
18.95  z DDV

Ni na zalogi