Skip to content Skip to footer

Nevidna nit

21.90  z DDV

Terapevtska slikanica, ki otroke pomirja in tolaži. Pojasni jim, da so z nevidno nitjo ljubezni vedno povezani z vsemi, ki jih imajo radi. Nevidna nit otrokom ponuja varnost, ki jo v sedanjih negotovih časih še posebej potrebujejo.

Prevod Tina Mahkota

Več o slikanici si lahko preberete tukaj.

Predstavitev slikanice, ki sta jo v času karantene naredili knjižničarki Nina in Leonida.

Dodatne informacije

Ni na zalogi

Opis

Dvojčka Liza in Jošt se neke nevihtne noči prebudita in prestrašena stečeta k mamici. Želita si njene bližine. Ko mamica otrokoma pove, da smo vsi povezani z nevidno nitjo, ji vztrajno ugovarjata, ker je ne vidita. Vseeno pa hočeta izvedeti več. »Kakšna nit je to, mami?« Odgovor je preprosta resnica, ki nas vse povezuje:

Nevidna nit ljubezni. Čeprav je ne vidiš, jo čutiš v srcu in veš, da boš vedno povezan s svojimi najdražjimi.

Slikanica je staršem, vzgojiteljem, učiteljem in socialnim delavcem v veliko pomoč pri pogovoru z otroki o spopadanju s tesnobo ob ločitvi, izgubi bližnjega, selitvi, premagovanju osamljenosti ali nočnih strahov.

Avtorica: Patrice Karst
Ilustracije: Joanne Lew-Vriethoff
Prevod: Tina Mahkota
Format: 240 x 240 mm
Obseg: 40 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN: 9789616864473
Cena: 21,90 EUR

 

Mnenja o knjigi:

Katja Plohl (IG profil @zvedavcek, 1. november 2022)
“Nevidna nit nas povezuje z vsemi, ki jih imamo radi. Je povezava, ki se nikoli ne prekine tudi, če se kdaj spremo. […] Slikanico bi priporočala vsem katerih otroci imajo težave z ločitvijo ob odhodu v vrtec, šolo, ne želijo spati v svoji sobi… S pomočjo te slikanice lahko otroka pomirimo in mu zagotovimo, da bomo ostali povezani kljub temu, da ne bomo skupaj.” Celotno objavo si oglejte tukaj

Maša Rener (domžalec.si, kolumna Maša bere, 1. 12.2021)
“Že kakšen mesec, vsak dan, je večkrat dnevno na hčerkinem bralnem seznamu… in obenem tudi ena redkih knjig, ki ji pripada ta »čast«. Kri pač ni voda. He, he. In kljub temu, da jo znam že na pamet, očitno terapevtsko in pomirjujoče vpliva tudi name, saj sem vsakič znova ganjena ob njenem sporočilu, ki pojasni, da smo z nevidno nitjo ljubezni vedno povezani z vsemi, ki jih imamo radi. Žal mi je le, da je nisem odkrila že pred časom, ko bi mi zagotovo olajšala hčerkin odhod v vrtec. No in njen seveda tudi.” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Urška Črepinšek (revija Moj malček)
“Slikanica Patrice Karst, ki otrokom pomaga premagovati separacijski strah, občutek negotovosti in izgubljenosti v svetu, občutek osamljenosti in splošne anksioznosti, občutek neznane prežeče nevarnosti. V njem nit ljubezni z otrokom potuje pod ocean, na strmo alpinistično steno, v daljne dežele, v vesolje… Topla slikanica, ki umirja in premaguje strahove, je kot nalašč za večerno branje. Izjemno prikupne ilustracije Joanne Lew-Vriethoff imenitno ujamejo čustvene odtenke zgodbe. Dodaten čar jim dajejo drobne vizualne šale, na primer, srca vseh velikosti barv in oblik, ki se skrivajo na vsaki ilustraciji. Toplo priporočam.”

Ajda naklada o knjigah (blog, 30. 10. 2020) 
Nevidna nit je slikanica, ki je na moji knjižni polici čakala že kar nekaj tednov. Iz tega ali onega razloga še ni prišla na vrsto in bolje je tako, saj je v časih, ki jih preživljamo te dni, še kako aktualna. Celotno objavo si oglejte tukaj

Društvo bralna značka ZPMS (Priporočilnica, mag. Tilka Jamnik, 25.5.2020)
Predstavitev knjige v Priporočilnici si oglejte tukaj.

Pri Sofiji (24.5.2020)
“Terapevtsko slikanico” sem nujno morala preizkusiti na mojih frajlah. Bo res pomirjala in tolažila? Me bodo ilustracije presenetile ali bo tudi notranjost v bledi različici rdeče? Je punčkasta? Bo hčerki prepričala z besedilom ali z ozaljšano zunanjostjo? …
Celotno objavo si oglejte tukaj.

Tilka Jamnik, specialistka za mladinsko vzgojo otrok (Facebook, 17. 5. 2020):
Slikanica je kot nalašč za družinsko branje, za otroke v predšolskem obdobju in za (mlade) starše.Poglablja medsebojne vezi in je korak v svet literature, ilustracije, branja …
Celotno objavo si oglejte tukaj 

Anja Kurent, BA pth., spec. psihoterapije (preBeri in poGlej , 22.1. 2020)
“Želim si, da slikanica Nevidna nit najde pot v vsak dom, v katerem je ljubezen, predvsem pa v tistega, kjer je ljubezen daleč stran. Toplo jo priporočam družinam z mlajšimi otroki, v katerih so starši veliko zdoma, družinam po razvezi, ob selitvah družine, spremembi šole in bivalnega okolja otroka ali družinam v času žalovanja.”
Celotno objavo si oglejte tukaj 

Tony Robbins
“Knjiga nas na prelep način nagovarja, kako naj poskušamo kot starši otrokom vcepiti moč srca, energijo ljubezni in občutenje toka milosti v slehernem trenutku.”

Ameriška pediatrična akademija
“Knjiga širi še prav posebej prepričljivo sporočilo za čas negotovosti, v katerem živimo, in sicer to, da je večna vez, ki nas vselej spaja z ljubljenimi, tudi kadar smo ločeni od njih, ljubezen.”

Ameriška zveza šolskih psihologov
“Otroke vseh starosti (in tudi odrasle!) preplavi silovit občutek miru in veselja, ko spoznajo, da nas z ljubljenimi osebami povezuje nevidna nit.”

Revija Today’s Parent
“Sijajna slikanica za otroke, ki doživljajo tesnobo ob ločitvi.”

Dr. Dana Wyss, zakonska in družinska svetovalka z licenco in registrirana umetnostna terapevtka
“Biti povezan je morda najpomembnejša potreba vsakogar med nami. Knjiga Nevidna nit nas prijazno opomni, da nam povezanosti v resnici ni treba iskati, saj ta že obstaja v nas. Knjiga je postala temelj za moje terapevtske delavnice in mi vedno znova pomaga pri zdravljenju ran zaradi travm, poučevanju o zdravih medčloveških odnosih in tolaženju ljudi vseh starosti ob izgubi ljubljene osebe.

Revija Parents
“Knjiga je odlično izhodišče za pogovor o smrti”

The Washington Post
“Čudovit poskus, kako opisati, kaj se zgodi, ko nekdo umre: ljubezen ne umre nikoli.”

Carmen Fariña, rektorica, NYC Department of Education
“Sporočilo Nevidne niti glasno odmeva tako pri otrocih kot tudi pri odraslih …. Na enem koncu nevidne niti je družina, na drugem šola. Nevidna nit, ki ima trdne temelje na obeh koncih, učence z ljubeznijo, vodenjem in usmerjanjem pripelje v stabilne odrasle. Toda če oslabi le en konec, nit ni več napeta …. Ko potrebujemo podporo, prepričanje ali preprosto sorodnega duha, vrv napnemo in pomoči potrebni otrok se je bo oprijel. To je močna opora in otrok bo lahko nadaljeval svojo razvojno in izobraževalno pot. “-

Motherly
“Če imajo otroci tesnobo ob ločitvi ali se soočajo celo s smrtjo bližnjega, je ta preprosta ljubka zgodba zelo pomirjujoča.”

Nevidna nit
21.90  z DDV

Ni na zalogi