Skip to content Skip to footer

Moja nepovezana družina

23.90  z DDV

Piškotek je bil najsrečnejši pes na svetu, vse dokler se v njegov dom niso naselili pametni telefoni, tablice in video igrice! Dovolj mu je tega, da družinski člani ves čas slonijo pred zasloni. Treba jih bo odvrniti od njihovih naprav in jih spet medsebojno povezati.

Prevod Maša Jazbec

Dodatne informacije

Opis

Čeprav nas je tehnologija v covidnem obdobju pomembno zbližala, je uporaba digitalnih naprav v veliki meri samotna dejavnost. Slikanica želi otroke opozoriti na to, da nas prekomerna uporaba zaslonov obremenjuje in s tem prikrajša za številne interakcije, ki bi jih sicer lahko imeli. Medsebojni odnosi v družini se rahljajo, izgublja se stik z realnim svetom, izgubljamo socialne veščine ter s tem onesrečujemo sami sebe in svoje najdražje. Glavni junak pričujoče slikanice je kuža, s katerim se otrok z lahkoto poistoveti in se tako lažje vživi v njegovo žalost zaradi zaslonov, ki so popolnoma odtujili družino. Preprosta zgodbica, ki se na žalost odvija v marsikaterem od naših domov, poudarja, da je bolj kot slonenje pred zasloni pomembno to, da si povezan s samim seboj, z naravo ter predvsem s svojo družino in prijatelji.
Slikanica je prevedena že v 19 jezikov!

Avtorica: Amélie Javaux
Ilustratorka: Annick Masson
Format: 24,3 x 27,5 cm
Obseg: 32 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN: 9789616864732
Cena: 23,90 EUR

Mnenja o knjigi:

Katja Plohl (IG profil @zvedavcek, 4. november 2022)
“V današnjem času nas zasloni pogosto popolnoma prevzamejo. Slikanica opozarja prav na problematiko prekomerne uporabe zaslonov in z njimi povezano odtujenost in zasvojenost. Opomni nas kako pomembno je, da ostanemo povezani drug z drugim in samim sabo. Spodbuja nas, da svoj prosto čas, namesto pred zasloni, raje preživimo kako drugače, z tistimi, ki jih imamo radi.” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Moja nepovezana družina
23.90  z DDV