Skip to content Skip to footer

Kako strašna je (v resnici) tema

22.90  z DDV

Mali deček, ki se boji teme, se sooči s svojim strahom, in spozna, da tema v resnici ni tako grozna, kot se sprva zdi.

Prevod Boštjan Gorenc

 

Dodatne informacije

Opis

Veliko otrok se boji teme in glavni junak te ljubke slikanice ni nič drugačen. Ko sonce začne zahajati in se sence vztrajno večajo, se veča tudi njegov strah. Kaj preži v Temi? In ali je Tema res tako strašna?

V tej slikanici s čudovitimi celostranskimi ilustracijami in stotinami izrezljanih luknjic spremljamo sicer neustrašnega fanta, ki pa se zelo boji teme, na njegovi poti do odkritja, da ni vse, kar se skriva v temi, grozno. Včasih zna biti celo čarobno. Navdihujoča zgodba o fantku, ki se sooči s temo, otroke ne le pomirja, ampak jih tudi spodbuja, da spregovorijo o svojih čustvih in skrbeh ter nudi odlično izhodišče za pogovor o strahovih in premagovanju le-teh. Izrezljane luknjice nudijo obilico zabave med branjem, hkrati pa tudi priložnost za poigravanje s sencami, saj jih lahko z lučko, ki jo ima danes že skoraj vsakdo tudi na telefonu, pripravimo, da zaplešejo na steni.

Avtorica: Anna Milbourne
Ilustrator: Daniel Rieley
Format:230 x 290 mm
Obseg: 32 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN:978-961-6864-55-8
Cena: 22,90 EUR

Mnenja o knjigi:

Katja Plohl (IG profil @zvedavcek, 24. oktober 2022)
“Slikanica, ki spodbuja otroke, da spregovorijo o svojih strahovih in skrbeh. Odlična za pogovor in pomoč pri premagovanju strahov. Izrezani deli strani (luknjice) so premišljeno razporejeni po ilustracijah in so čudovit dodatek, ki slikanico popestri in jo dela posebno.
P. S.: Če skozi luknjice posvetimo s svetilko, lahko opazujemo ples svetlobe in senc.” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Kako strašna je (v resnici) tema
22.90  z DDV