Skip to content Skip to footer

Kako se je Roki naučil brati

21.90  z DDV

Slikanica o prikupnem kužku Rokiju in njegovi učiteljici rumeni ptički pomaga otrokom prebuditi željo po spoznavanju črk, črkovanju preprostih besed in branju.

Prevod: Tina Mahkota

Dodatne informacije

Opis

Slikanica govori o prisrčnem kužku Rokiju, ki vsak dan po igri lenobno poležava pod drevesom in sladko drema. Vse dokler ne sreča učiteljice, drobne rumene ptičke, ki ga s svojo nevsiljivo vztrajnostjo in prepričljivostjo navduši nad poslušanjem zgodb. Roki redno obiskuje učilnico rumene ptičke, kjer posluša zgodbe o psih, o listju, ki spreminja barve in o pticah, ki jeseni odletijo na jug. Njegova želja, da bi znal brati, postaja iz dneva v dan večja. Začenja razumeti, da so besede sestavljene iz črk, in da je zelo pomembno, da znaš brati, saj z odkrivanjem sveta iz knjige, lažje spoznavaš in razumeš tudi svet okoli sebe. Rokiju rumena ptička pomaga, da hitro spozna vse črke čudežne, mogočne, sijajne abecede, nato se nauči črkovati preproste besede, nazadnje pa še brati.
Slikanica je namenjena otrokom, ki še ne znajo brati, opogumlja pa tudi tiste, ki se branja lotevajo z odporom. Otroci lahko skupaj z Rokijem zapisujejo preproste besede in jih črkujejo. Roki, ki si sprva želi le poslušati zgodbe, nato pa se v njem prebudi velika želja, da bi knjige znal brati tudi sam, je odličen vzor vsem otrokom, ki šele vstopajo v svet branja.

Avtor: Tad Hills
Prevod: Tina Mahkota
Format: 240 mm x 265 mm
Obseg: 40 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN: 9789616864404
Cena: 21,90 EUR

Kako se je Roki naučil brati
21.90  z DDV