Skip to content Skip to footer

Bodi bolj Bernard

23.90  z DDV

Slikanica o zajčku, ki si je upal slediti svojim sanjam in tako vsem pokazal, da je najbolje ostati zvest samemu sebi in biti to, kar si.

Prevod: Ambrož Kvartič

Dodatne informacije

Opis

Zajček Bernard je drugačen od ostalih zajčkov. Ker nima poguma, da bi izrazil svoj pravi jaz, se v ritmu vsakdana zlije z ostalimi zajčki. Nekoč pa le napoči dan, ko razkrije svoje sanje.
Slikanica je imenitna iztočnica za pogovor z otroki o njihovih resničnih željah, prepričanjih, zanimanjih … Zgodba bralce opogumlja, da se otresejo pretvarjanja. Pomembno je ostati zvest samemu sebi in biti to, kar si, ter se ne ozirati na mnenja drugih. Življenje je prekratko, da bi počeli le to, kar družba pričakuje od nas.

Ob slikanici je na voljo tudi brezplačna pobarvanka, ki jo lahko prenesete TUKAJ.

 

Avtor: Simon Philip
Ilustratorka: Kate Hindley
Število strani: 32 barvnih strani
Format: 26 x 26 cm
Vezava: trda
ISBN: 978-961-6864-78-7
Cena: 23,90 EUR

Mnenja o knjigi

Maja Črepinšek (revija Moj malček)
Prikupna slikanica Simona Philipa otroke spodbuja k odkrivanju samega sebe, da bi našli tisto, kar jih resnično veseli, da bi odkrili svoj pravi jaz in svoje sanje. Spodbuja jih k iskrenosti v odnosih in pogumu, da zaživijo skladno s seboj. Jasno pove, da je raznolika družba, ki sprejema drugačnost, bogata, bolj izpolnjena ter zato srečnejša. Zelo toplo priporočam v branje in razmislek, izjemne ilustracije Kate Hindley pa v podroben pregled in počasno okušanje. ” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Ana Vidovič (IG profil @sinkobere, 12. februar 2023)
»Če je všeč meni, bo tudi sinu,« sem si rekla, a sem slikanico vseeno s kančkom dvoma postavila predenj – je namreč v fazi, ko so zanimivi samo stripi. Ko jo je listal in preučeval, sem tiho sedela ob njem in čakala končno sodbo. Na koncu je knjigo zaprl, jo obrnil in še enkrat prelistal. In ko je listanje ponovil tretjič, sem vedela, da je to to. Bernard je očaral tudi njega. Zdaj je bil čas, da skupaj izkusiva še zgodbo.” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Katja Plohl (IG profil @zvedavcek, 3. april 2023)
“Slikanica nam skozi zgodbo sporoča, da moramo ostati zvesti sami sebi, slediti svojim sanjam in da ni nič narobe, če smo drugačni, če izstopamo iz množice. Morda najdemo celo koga, ki sanja iste sanje. Že, ko je slikanico priporočila @sinkobere (hvala 🤍), sem bila prepričana, da nam bo všeč in sem jo brez pomisleka naročila. Nisem se zmotila, slikanica je čudovita v vseh pogledih. Bernard nam je takoj zlezel pod kožo in z veseljem ga priporočamo naprej 🤍” Celotno objavo si oglejte tukaj.

 

 

Bodi bolj Bernard
23.90  z DDV