Skip to content Skip to footer

Barnabus, žverca z napako

29.95  z DDV

Slikanica o žverci z napako, ki vsem dokaže, da nič ni nemogoče.

Prevedla: Maja Ropret

Dodatne informacije

Opis

Barnabus je pol miš, pol slon in živi v skrivnem laboratoriju na oddelku za žverce z napako. Sanja o svobodi in svetu, obsijanem s soncem, vendar je njegova usoda že določena. Zeleni pajaci ga hočejo reciklirati in iz njega narediti popolno žverco. Ali bo Barnabusu uspelo ujeti svoje sanje in pobegniti iz laboratorija?

Prisrčna slikanica z očarljivimi ilustracijami bo navdihnila vse otroke, ki rabijo kanček poguma na poti doseganja svojega cilja. Pripeljala jih bo do zavedanja, da morajo zaupati v svoje sposobnosti, opora pravih prijateljev pa jim bo pri tem v veliko pomoč. Kljub oviram, ki jih postavlja življenje, je pomembno slediti svojim sanjam. Obenem otroke spodbudi k sprejemanju drugačnosti, saj nas ravno ta dela posebne in zanimive.

Avtorji in ilustratorji: Terry, Eric in Devin Fan
Format: 27 x 27 cm
Obseg: 72 barvnih strani
Vezava: trda
ISBN:978-961-6864-83-1
Cena: 29,95 €

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Mnenja o knjigi

Maja Črepinšek (revija Moj malček)
Prelepa večplastna zgodba Terry, Erica in Devin Fan ostri empatijo in prebuja številne razmisleke. Ali je mogoče koga označiti kot napako? Kaj je prav in kaj napačno? Kaj je v resnici pomembno? Za pogumnega malega Barnabusa, ki pomaga pred recikliranjem pobegniti tudi svojim »nepopolnim« prijateljem, se velika pustolovščina konča srečno, zaključno sporočilo zgodbe pa je pomenljivo: vsakdo lahko najde svoje mesto na svetu. Slikanico krasijo presežne ilustracije. Zelo, zelo toplo priporočam! ” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Katja Plohl  (IG profil @zvedavcek, 7. april 2023)
“Barnabus nam pokaže, da je vse mogoče, da moramo verjeti vase in svoje sposobnosti, ostati zvesti sami sebi ter slediti svojim sanjam, ne glede na to kaj govorijo drugi okrog nas. Ob prebiranju zgodbe lahko, poleg vsega že omenjenega, spregovorimo tudi o sprejemanju drugačnosti. Prekrasne ilustracije bratov Fan nikoli ne razočarajo, so polne premišljenih podrobnosti, okronali pa so jih s prisrčno zgodbo.” Celotno objavo si oglejte tukaj.

Barnabus, žverca z napako
29.95  z DDV